Zangdienst 15 april in de Drie Ranken

Veelkleurigheid     door: Frans Esselink

Zondag 15 april, een mooie voorjaarsdag. Toch hadden ruim 100 mensen de moeite genomen om naar de voorlopig laatste zangdienst in De Drie Ranken in Apeldoorn te komen. Binnenkort gaat men beginnen met een gedeeltelijke sloop, waarna het pand wordt herbouwd. Naar verwachting zal het gebouw rond maart 2019 weer in gebruik kunnen worden genomen.

Veelkleurigheid was het thema van deze zangdienst, waarin Anneke Hollander voor de verbindende teksten tekende. Organist Rudi Coppoolse begeleidde de samenzang.

Het Gelderse Politie Mannekoor zorgde, onder leiding van dirigent Jan Hulshof, voor een muzikale omlijsting, met “King all Glorious, Zum Sanctus, You Raise Me Up, Roll Jordan Roll, I need Thee every hour en Jacob’s ladder.”

De begeleiding op de vleugel was in de vertrouwde handen van Anna Seijmonsbergen Schermers, terwijl Ane Mulder het koor in enkele liederen bijstond op het orgel.

Een goede afsluiting van een mooie zondag.