Optreden Mandala 25 september

Optreden Mandala                    Door: Roelof Oudman

In het ‘huis’ Mandala, waar onze trouwe leden Henk Kruiswijk en Fred Klijnhout wonen, traden we op maandag 25 september op voor een enthousiast publiek!

De grote recreatiezaal beschikte over een gedeelte met een voldoende hoog plafond om de klanken van ons koor mooi als een geheel samen te laten smelten.  In het deel voor de pauze werden de deelnemers kennelijk al geroerd door de eerste vier nummers: ‘I’ll wish I had given Him more’, ‘Tibie Paiom’, ‘Nocoj pa oh nocoj’ en ‘Bolen mi lezi’.

Maar na het duet uit de Parelvissers brak er een daverend applaus los. Ap Leppers en Joop Egeter mochten erop bogen de harten van het publiek geraakt te hebben met hun voordracht, in samenwerking met het betoverende pianospel van Anna Seijmonsbergen en de ondersteuning van het koor.

De toon was gezet! Wat volgde was ‘The Rose’, en daarbij kon je al merken dat veel mensen uit het publiek mee gingen zingen. Bij ‘La vergine degli Angeli’ betoverde Ap met zijn krachtige stem in de hoge regionen het publiek opnieuw. We kregen pauze, maar het publiek bleef vrolijk gestemd en opgewonden uitzien naar het tweede deel van het concert.

Het tweede deel was ook al zeer welkom bij het publiek. Men kon bij ‘Roll, Jordan Roll’ bijna niet stil blijven zitten. En bij de reeks: ‘My old Kentucky home’, ‘You raise me up’, ‘Over the rainbow’ en ‘Stay with me till the morning’ merkten we hoezeer de mensen elk nummer waardeerden. Niet alleen aan het applaus, maar ook doordat er heel wat meegezongen of geneuried werd. Geven Henk en Fred stiekem koorklas in Mandala?

‘Die Juliska’ vormde samen met ‘Lass die Liebe’ voor een uitstekende sfeer van vrolijkheid en gezamenlijkheid. Bij het slotnummer “Mijn Nederland” werd het refrein “Ik heb U lief, mijn Nederland” telkens uit volle borst meegezongen. De verrassing was ook groot dat we na het daverend slotapplaus nog eens als toegift opnieuw “Roll, Jordan roll” inzetten.

Er werd opnieuw geswingd in de stoelen én op het podium.

Kortom, een heel leuk concert zowel voor Henk en Fred als voor de rest van het koor en vooral voor de overige bewoners van Mandala.