Muziekfeest Klarenbeek 7 oktober

Muziekfeest Klarenbeek.     Door: Roelof Oudman

Zaterdag 7 oktober was buiten wel een wat triestige dag, met zwaar bewolkte lucht en veel neerslag. Maar binnen in de sporthal van MFC de Pauw aan de Bosweg 14 in Klarenbeek gonsde het van de muziek.

Zoals de flyer al beloofde, was er een keur aan koren en orkesten naar de hal gekomen om hun kunnen te delen met elkaar en het publiek.  Van het publiek was kennelijk een grote schare ‘vaste fans’ van de muzikanten en zangers gekomen; die indruk kreeg ik althans.

Ook het GPM mocht zich daar in ieder geval in verheugen. Afgezien van onze eigen partners waren er ook meerdere ontvangers van onze nieuwsbrieven op het concert afgekomen. Wat voor onze voorzitter ook aanleiding was om nadien aan ons te vragen e-mailadressen van personen uit onze eigen kennissen- of familiekring aan hem door te geven die de nieuwsbrieven op prijs stellen, om zo ook hen op de hoogte te brengen van onze optredens.

De regie van de optredens was strak geregeld; er was een professionele geluidsinstallatie en tijdens de wissels van muziekgezelschappen speelde een combo van DAP pittige blaasmuziek vanaf het balkon. Leuk.

Echter, niet aan alle verwachtingen kon worden voldaan. Door het grote podium (voor de grotere orkesten of gezelschappen) was de plek die ons als koor werd toegemeten wel behoorlijk beperkt.

Voor het kunnen lezen van onze muziek stonden we zelf in de baan van de lampjes die dat moesten verlichten. Dat maakte dat het recht voor een microfoon zingen niet gemakkelijk was;  de muziek moesten we schuin naast ons houden.

Wat ook afweek van de verwachting was de bar achterin de zaal. De gezelligheid van het drinken bracht ook veel geroezemoes teweeg. Bij een kooroptreden lastiger dan bij een harmonieoptreden.

Niettemin hebben we samen met de City of Apeldoorn Pipes and Drums een behoorlijk stukje muziek kunnen maken. Na afloop spraken diverse koorleden met een aantal toehoorders. Er was lof voor het repertoire en het karakter van het GPM. In de samenzang met de Pipers kon het geluid van GPM wat wegvallen. Een reden om nog eens goed te kijken naar een eventueel gemengd optreden met meer dan piano en/of orgel- of harpmuziek.