Optreden Randerode 25 april

Optreden Randerode                                Door: Frans Esselink.

Dinsdag 25 april 2017. De zon gaf de bosrijke omgeving een vriendelijk aanzien, maar de gure wind voelde koud aan. Voor de leden van het Gelders Politie Mannenkoor een goed moment om de warmte van woon- en zorginstelling Randerode in Apeldoorn op te zoeken.

Na ontvangst met koffie en thee trad het koor aan in een zaal die reeds in de sfeer van Koningsdag was versierd. Grote oranje paraplu’s hingen aan het plafond. Ruim veertig mensen zaten in afwachting van wat het koor zou brengen.

Voor de pauze werden zeven nummers gezongen, waaronder “Au fond du temple saint” uit “De Parelvissers”, waarbij verschillende toehoorders genietend zachtjes meebewogen. Ook de vertolking van “La Vergine degli Angeli” werd met een daverend applaus gewaardeerd.

In de pauze, die voor de meesten veel te snel kwam, konden de koorleden even op adem komen en werden de bewoners voorzien van een drankje.

Na de pauze opende het koor met “Roll, Jordan roll”, de wens om na de dood in de hemel te komen. Een swingend nummer en dat zette de toehoorders in beweging door enthousiast mee te klappen.

De aankondiging dat “Love me tender” van “Elvis Presley” zou worden gezongen zorgde voor instemmende geluiden.

In het slotnummer “Mijn Nederland” werd het refrein voluit meegezongen. De mededeling dat hiermee het optreden eindigde ontving men met enige teleurstelling. Op verzoek werd als toegift “Roll, Jordan roll” nog een keer gezongen.

Met in het dankwoord de vraag om in de nabije toekomst opnieuw een optreden te verzorgen, gingen de koorleden naar huis met het gevoel een aantal mensen in Randerode een gezellige middag te hebben bezorgd.