Concert met YMCA Cicadakoor

Concert Gelders Politie Mannenkoor en YMCA Cicadakoor

Kopte het Contact Zutphen Warnsveld op woensdag 21 oktober. Door: Frans Esselink

Warnsveld - Geniet van koormuziek in een dorpskerk met prachtige akoestiek! Kom op zaterdag 24 oktober naar het optreden van het Gelders Politie Mannenkoor en het YMCA Cicadakoor in de St. Martinuskerk in Warnsveld.

Tot zover de krant.

De uitnodiging zorgde voor een volle kerk.

Het Gelders Politie Mannenkoor werd om 17.30 uur gastvrij ontvangen in de Eekschuur tegenover de St. Martinuskerk. Er was gezorgd voor broodjes, krentenbrood en heerlijke soep. Daarna was het tijd om te oefenen met het gemengd Cicadakoor voor het gezamenlijk te zingen ‘Morning has broken’ van Cat Stevens.

Dirigent Laurens Schneider begon met een stemopwarming, waarbij hij uitvoerig aandacht besteedde aan de houding en ademhaling. Nuttig, maar voor de leden van het Gelders Politie Mannenkoor een overbodige uitleg. Dirigent Jan Hulshof schenkt daar tijdens de oefenavonden ruim aandacht aan.

Schneider wist al snel beide koren op elkaar af te stemmen, waarna het Gelders Politie Mannenkoor even de gelegenheid kreeg om te wennen aan de akoestiek.

Om 20.00 uur heette Herman Regelink, voorzitter van het Cicadakoor, de bezoekers welkom, waarna beide koren begonnen met het eerder geoefende ‘Morning has broken.’

Het Gelders Politie Mannenkoor vervolgde, onder leiding van dirigent Jan Hulshof met zeven gevarieerde liederen. De begeleiding op de piano was in de vertrouwde handen van Anna Seijmonsbergen-Schermers, in enkele stukken ondersteund op het orgel door Ane Mulder.

Na een muzikaal intermezzo van pianist Roel Praast, liet het dertig leden tellende Cicadakoor met acht liederen horen dat ze beslist niet onderdeden voor de Cicada, een krekel die een prachtig geluid voortbrengt.

Wel jammer dat de koren niet samen een slotlied zongen. Het stond niet in het programma, maar een aantal bezoekers had daarop wel gerekend. Het eind kwam nu wat onverwacht.

Tijdens het dankwoord van voorzitter Regelink, werd aan de dirigenten, pianisten en de organist bloemen uitgereikt en werden de koorleden uitgenodigd om in de Eekschuur nog even na te praten onder genot van een drankje.

Voor de koren was het fijn zingen in de St. Martinuskerk, waarvan de onderste delen van de toren uit de 11e eeuw stammen. De geur bij binnenkomst verraadde de oudheid van het gebouw.

De leden van het Gelders Politie Mannenkoor werden door diverse bezoekers gecomplimenteerd over de optredens.