Verslagen optredens

De Wendhorst Heerde 16 maart 2019

De Wendhorst Heerde  Door: Frans Esselink

De bewoners van verzorgingshuis De Wendhorst in Heerde hadden op zaterdagochtend, 16 maart 2019, verschillende gezellige bezigheden, verzorgd door “doet.nl". Aansluitend werd tijdens de lunch genoten van pannenkoeken. Om de dag helemaal compleet te maken kwam het Gelders Politie Mannenkoor in de middag om op uitnodiging van bewoner Jan Oosterhoff een optreden te verzorgen. Jan Oosterhoff, die bevriend is met de voorzitter van het koor, Rijk van Ark, heeft in het verleden gezongen in het Christelijk Mannenkoor De Lofzang in Heerde en bezocht regelmatig optredens van het Gelders Politie Mannenkoor.

Lees meer...

Kersttour 2018

Kersttour 2018   Door: Frans Esselink

De tweeëntwintigste Kersttour van het Gelders Politie Mannenkoor begon dit jaar in Groenlo. Op 22 december om 10.00 uur leverde de Happy bus de koorleden af bij café Het Kanon, waar koffie met krentenmik werd geserveerd. Aan de overkant van de weg ligt woon-zorgcentrum De Molenberg. Een modern gebouw, waar ook buurtbewoners altijd welkom zijn voor een kopje koffie. Dat bevordert het contact tussen bewoners en buurtgenoten. In de Molenberg was het eerste kerstoptreden van het koor.

Lees meer...

Kerstviering Matenhof en afsluiting Play In

Kerstviering 2018 in De Matenhof.          Door Frans Esselink

Wat kan er positief zijn aan een grauwe decembermiddag? Het antwoord vond men in woon-zorgcentrum De Matenhof in Apeldoorn, waar op donderdag 20 december om 15.30 uur een kerstviering begon met medewerking van het Gelders Politie Mannenkoor onder leiding van dirigent Jan Hulshof en begeleidster Anna Seijmonsbergen.

Lees meer...

Zonnebloem concert 15 december 2018

Zonnebloem concert  Zutphen  Door: Frans Esselink

Een gure wind maakte dat de temperatuur op zaterdag 15 december onaangenaam aanvoelde. Dat belette ruim 270 mensen niet om op uitnodiging van De Zonnebloem naar de kerk “Het Lichtpunt” in Zutphen te komen. Het moderne kerkgebouw met veel glas en een opvallend rode koepel is in 1981 in gebruik genomen en biedt plaats aan meer dan 300 mensen.

Het Gelders Politie Mannenkoor verzorgde, samen met Gospelkoor Desire uit Arnhem en pianiste Ester van der Heij een kerstconcert voor de bezoekers, die met grote meerderheid ruim voor aanvang aanwezig waren.

Lees meer...

Mandala 6 mei 2018

Mandala         Door: Frans Esselink

Zondag 6 mei 2018.

Een schitterende voorjaarsdag. Een heldere blauwe hemel en een temperatuur van 26 graden. Onder die omstandigheden kwam het Gelders Politie Mannenkoor (GPM) rond 14.30 uur bijeen in woon-zorggroep Mandala in Apeldoorn, een modern appartementencomplex, dicht bij sportpark het Orderbos en een winkelcentrum.

Lees meer...

Optreden Koningsdag 2018

Optreden Koningsdag    Door: Frans Esselink

Koningsdag 2018. Om 10.00 uur in de ochtend kwamen de leden van het Gelders Politie Mannenkoor (GPM) op de parkeerplaats van de Koningin Wilhelmina school aan de Professor Röntgenstraat in Apeldoorn, om onder een matig zonnetje naar de muziektent in het Oranjepark te lopen.

Het GPM was op uitnodiging aanwezig in het Oranjepark om de opening van Koningsdag 2018 een muzikaal tintje te geven. De opening zou om 11.00 uur plaatsvinden en stond dit jaar onder andere in het teken van de Hulpactie voor Sint-Maarten. Ruim voor 11.00 uur stond het koor opgesteld in de muziektent.

Lees meer...

Uitvaart Jenny Kroon-Wijnbergen

Uitvaart Jenny Kroon-Wijnbergen          Door: Frans Esselink

 

Maandag 16 april was het Gelders Politie Mannenkoor (GPM-koor) in de Wilhelminakerk in Beemte Broekland om met enkele liederen het afscheid van Jenny Kroon-Wijnbergen bij te wonen.

Jenny, echtgenote van ons koorlid Peter Kroon, was nagenoeg altijd aanwezig als het koor een optreden had. Het was mede daarom een eer dat de koorleden haar de laatste eer mochten bewijzen door een kort optreden tijdens het afscheid.

Lees meer...

Zangdienst 15 april in de Drie Ranken

Veelkleurigheid     door: Frans Esselink

Zondag 15 april, een mooie voorjaarsdag. Toch hadden ruim 100 mensen de moeite genomen om naar de voorlopig laatste zangdienst in De Drie Ranken in Apeldoorn te komen. Binnenkort gaat men beginnen met een gedeeltelijke sloop, waarna het pand wordt herbouwd. Naar verwachting zal het gebouw rond maart 2019 weer in gebruik kunnen worden genomen.

Veelkleurigheid was het thema van deze zangdienst, waarin Anneke Hollander voor de verbindende teksten tekende. Organist Rudi Coppoolse begeleidde de samenzang.

Het Gelderse Politie Mannekoor zorgde, onder leiding van dirigent Jan Hulshof, voor een muzikale omlijsting, met “King all Glorious, Zum Sanctus, You Raise Me Up, Roll Jordan Roll, I need Thee every hour en Jacob’s ladder.”

De begeleiding op de vleugel was in de vertrouwde handen van Anna Seijmonsbergen Schermers, terwijl Ane Mulder het koor in enkele liederen bijstond op het orgel.

Een goede afsluiting van een mooie zondag.

 

  

Kersttour 2017

Kerstour 2017     Door: Frans Esselink 

“Ik hoop jullie nog eens weer te zien,” zei een mevrouw na een optreden van het Gelders Politie Mannenkoor in een woonzorgcentrum. “Ik ben 99 jaar,” voegde ze er aan toe.

Lees meer...

Inloggen

Fotoalbum