Verslagen optredens

Mandala 6 mei 2018

Mandala         Door: Frans Esselink

Zondag 6 mei 2018.

Een schitterende voorjaarsdag. Een heldere blauwe hemel en een temperatuur van 26 graden. Onder die omstandigheden kwam het Gelders Politie Mannenkoor (GPM) rond 14.30 uur bijeen in woon-zorggroep Mandala in Apeldoorn, een modern appartementencomplex, dicht bij sportpark het Orderbos en een winkelcentrum.

Lees meer...

Optreden Koningsdag 2018

Optreden Koningsdag    Door: Frans Esselink

Koningsdag 2018. Om 10.00 uur in de ochtend kwamen de leden van het Gelders Politie Mannenkoor (GPM) op de parkeerplaats van de Koningin Wilhelmina school aan de Professor Röntgenstraat in Apeldoorn, om onder een matig zonnetje naar de muziektent in het Oranjepark te lopen.

Het GPM was op uitnodiging aanwezig in het Oranjepark om de opening van Koningsdag 2018 een muzikaal tintje te geven. De opening zou om 11.00 uur plaatsvinden en stond dit jaar onder andere in het teken van de Hulpactie voor Sint-Maarten. Ruim voor 11.00 uur stond het koor opgesteld in de muziektent.

Lees meer...

Uitvaart Jenny Kroon-Wijnbergen

Uitvaart Jenny Kroon-Wijnbergen          Door: Frans Esselink

 

Maandag 16 april was het Gelders Politie Mannenkoor (GPM-koor) in de Wilhelminakerk in Beemte Broekland om met enkele liederen het afscheid van Jenny Kroon-Wijnbergen bij te wonen.

Jenny, echtgenote van ons koorlid Peter Kroon, was nagenoeg altijd aanwezig als het koor een optreden had. Het was mede daarom een eer dat de koorleden haar de laatste eer mochten bewijzen door een kort optreden tijdens het afscheid.

Lees meer...

Zangdienst 15 april in de Drie Ranken

Veelkleurigheid     door: Frans Esselink

Zondag 15 april, een mooie voorjaarsdag. Toch hadden ruim 100 mensen de moeite genomen om naar de voorlopig laatste zangdienst in De Drie Ranken in Apeldoorn te komen. Binnenkort gaat men beginnen met een gedeeltelijke sloop, waarna het pand wordt herbouwd. Naar verwachting zal het gebouw rond maart 2019 weer in gebruik kunnen worden genomen.

Veelkleurigheid was het thema van deze zangdienst, waarin Anneke Hollander voor de verbindende teksten tekende. Organist Rudi Coppoolse begeleidde de samenzang.

Het Gelderse Politie Mannekoor zorgde, onder leiding van dirigent Jan Hulshof, voor een muzikale omlijsting, met “King all Glorious, Zum Sanctus, You Raise Me Up, Roll Jordan Roll, I need Thee every hour en Jacob’s ladder.”

De begeleiding op de vleugel was in de vertrouwde handen van Anna Seijmonsbergen Schermers, terwijl Ane Mulder het koor in enkele liederen bijstond op het orgel.

Een goede afsluiting van een mooie zondag.

 

  

Kersttour 2017

Kerstour 2017     Door: Frans Esselink 

“Ik hoop jullie nog eens weer te zien,” zei een mevrouw na een optreden van het Gelders Politie Mannenkoor in een woonzorgcentrum. “Ik ben 99 jaar,” voegde ze er aan toe.

Lees meer...

Optreden Mandala 25 september

Optreden Mandala                    Door: Roelof Oudman

In het ‘huis’ Mandala, waar onze trouwe leden Henk Kruiswijk en Fred Klijnhout wonen, traden we op maandag 25 september op voor een enthousiast publiek!

Lees meer...

Muziekfeest Klarenbeek 7 oktober

Muziekfeest Klarenbeek.     Door: Roelof Oudman
                   

Zaterdag 7 oktober was buiten wel een wat triestige dag, met zwaar bewolkte lucht en veel neerslag. Maar binnen in de sporthal van MFC de Pauw aan de Bosweg 14 in Klarenbeek gonsde het van de muziek.

Lees meer...

Optreden Randerode 25 april

Optreden Randerode                                Door: Frans Esselink.

Dinsdag 25 april 2017. De zon gaf de bosrijke omgeving een vriendelijk aanzien, maar de gure wind voelde koud aan. Voor de leden van het Gelders Politie Mannenkoor een goed moment om de warmte van woon- en zorginstelling Randerode in Apeldoorn op te zoeken.

Lees meer...

Onder de Peperbus

Zingen onder de Peperbus                           Door: Frans Esselink

 

Vanuit Apeldoorn, rijdend over de IJsselbrug op de A28, rijst de Peperbus boven de gebouwen van Zwolle uit. De vijfenzeventig meter hoge toren in het centrum van de stad geeft toegang tot de Basiliek van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming. Dat was de plaats waar de leden van het Gelders Politie Mannenkoor op 30 april 2017 deelnamen aan een samenzang (=link), die voor een deel was gebaseerd op de verjaardag van onze koning.

Lees meer...

Inloggen

Fotoalbum