Verslagen optredens

Kerstmis 2019

Kerstmis 2019   Door: Frans Esselink
 

Het is gebruikelijk dat het Gelders Politie Mannenkoor een steentje bijdraagt aan de kerstgedachte. Het begon dit jaar in woon-zorgcentrum De Matenhof in Apeldoorn. Het koor was daar op vrijdagmiddag 20 december om de kerstdienst in de recreatieruimte te ondersteunen. Met samenzang en eigen kerstnummers hielp het koor de bewoners en bezoekers in kerststemming te brengen.

Het koor ging daarmee door op zaterdag 21 december. De jaarlijkse kersttour begon in woon-zorgcentrum De Weidebeek in Wezep. Voor het verplegend personeel moet het een hele klus zijn geweest om voor 10.15 uur de nodige bewoners, waarvan verschillende rolstoelafhankelijk zijn, op tijd in de zaal te krijgen. Opvallend was hoe liefdevol met de bewoners werd omgegaan.

In woon-zorgcentrum Het Baken in Elburg werd het koor gastvrij ontvangen met koffie en koek. In een volle zaal bracht het koor het repertoire. Voor koers gezet kon worden naar de middagpauze werd het koor getrakteerd op een schaal warme hapjes.

De middagpauze werd gehouden in een gereserveerde ruimte van galerijflat Eper Veste in Epe. Dit was geregeld door de voorzitter van het koor, Rijk van Ark, die ook voor de lunch had gezorgd. Na de pauze werd bij de Grote kerk in Epe een koorfoto gemaakt, waarna koers werd gezet naar Het praathuis in woon-zorgcentrum De Klaarbeek. Als laatste werd woon-zorgcentrum De Boskamp bezocht.

De kersttour 2019 was daarmee volbracht. Zalen vol verwachtingsvolle mensen werden niet teleurgesteld door het Gelders Politie Mannenkoor, maar ook de koorleden genoten van de optredens.

Om 17.00 uur was het koor aanwezig in de Grote kerk in Epe om daar voor een overvolle kerk de jaarlijkse Play In af te sluiten. Zes kerstliederen, beginnend met “Joy to the world” en eindigend met “Heilige Nacht” waren aanleiding om te vragen naar een toegift. Daar had het koor niet in voorzien. De suggestie om “Jacobs Ladder” te zingen bleek voor de vaste begeleidster Anna Seijmonsbergen een probleem op te leveren. Zij had de nodige muziek niet. Dirigent Jan Hulshof kon haar zijn muziek overhandigen, maar dat was voor haar te beperkt. Na enige aarzeling besloot ze toch maar akkoord te gaan. De meeste koorleden zongen dit nummer zonder muziek en Anna liet hier haar professionaliteit horen. Ze speelde alsof ze haar volledige muziekstukken had.

Het Gelders Politie Mannenkoor sluit het muzikale jaar af op kerstavond met een kerstsamenzang in de schilderachtige kapel van Caesarea in Ugchelen.

 

Fijne kerstdagen.

Optreden Hanzeheerd Brinkhoven

Optreden Hanzeheerd Brinkhoven.  Door: Frans Esselink

Op 25 november 2019 waren de boeren in actie. Er stonden trekkers op de vluchtstroken van snelwegen. Tegen de avond werd het mistig en koud door het vocht in de lucht. Een prachtige avond om in Heerde, in de recreatiezaal van woonzorgcentrum Hanzeheerd Brinkhoven te luisteren naar een gevarieerd programma van het Gelders Politie Mannenkoor.

De recreatieruimte hing vol met sinterklazen en zwarte pieten. De bewoners en bezoekers waren bij binnenkomst voorzien van koffie of thee en er heerste een gezellige sfeer.

Dertig koorleden wisten, onder leiding van dirigent Jan Hulshof, de ongeveer honderd toehoorders ruim anderhalf uur te vermaken met liederen uit opera’s, Slavische liederen en populaire nummers, waaronder “You raise me up, The Rose, Over the Rainbow en Sailing”.

Naast de dirigent begeleidde Anna Seijmonsbergen het koor op de piano. Anna is sinds 2006 de vaste begeleidster van het koor en met haar spel geeft ze de nodige steun aan de koorleden.

In de korte pauze werd een hapje en een drankje geserveerd aan de toehoorders, terwijl de koorleden zich tegoed konden doen aan een kopje koffie met een slagroomsoesje.

Ook na de pauze was de sfeer goed.  Bij “Lass die Liebe Sonne ein” werd tijdens het refrein door nagenoeg iedereen meegeklapt. Het eind van het optreden naderde en bij het slotnummer “Mijn Nederland” herinnerden velen zich de tekst die ooit was geleerd op de basisschool. Op uitnodiging van koormeester Dinant de Vries werd het eerste couplet door de toehoorders gezongen. Een spontaan koor, dat een welgemeend applaus verdiende van de koorleden. De volgende coupletten werden uit volle borst meegezongen, sommigen vanaf de uitgedeelde tekstbrief, maar velen vanuit de herinnering.

Het koor ontkwam aan het einde niet aan een toegift. Er werd gekozen voor het “One Hand One Heart”.

Weer buiten was de koude mist nog niet geheel opgetrokken, maar de warmte die de koorleden tijdens het optreden letterlijk en figuurlijk hadden ondergaan bleef nog lang aanwezig. Aan de opmerkingen van de toehoorders was dat bij de meesten van hen ook het geval.

De Wendhorst Heerde 16 maart 2019

De Wendhorst Heerde  Door: Frans Esselink

De bewoners van verzorgingshuis De Wendhorst in Heerde hadden op zaterdagochtend, 16 maart 2019, verschillende gezellige bezigheden, verzorgd door “doet.nl". Aansluitend werd tijdens de lunch genoten van pannenkoeken. Om de dag helemaal compleet te maken kwam het Gelders Politie Mannenkoor in de middag om op uitnodiging van bewoner Jan Oosterhoff een optreden te verzorgen. Jan Oosterhoff, die bevriend is met de voorzitter van het koor, Rijk van Ark, heeft in het verleden gezongen in het Christelijk Mannenkoor De Lofzang in Heerde en bezocht regelmatig optredens van het Gelders Politie Mannenkoor.

Lees meer...

Kersttour 2018

Kersttour 2018   Door: Frans Esselink

De tweeëntwintigste Kersttour van het Gelders Politie Mannenkoor begon dit jaar in Groenlo. Op 22 december om 10.00 uur leverde de Happy bus de koorleden af bij café Het Kanon, waar koffie met krentenmik werd geserveerd. Aan de overkant van de weg ligt woon-zorgcentrum De Molenberg. Een modern gebouw, waar ook buurtbewoners altijd welkom zijn voor een kopje koffie. Dat bevordert het contact tussen bewoners en buurtgenoten. In de Molenberg was het eerste kerstoptreden van het koor.

Lees meer...

Kerstviering Matenhof en afsluiting Play In

Kerstviering 2018 in De Matenhof.          Door Frans Esselink

Wat kan er positief zijn aan een grauwe decembermiddag? Het antwoord vond men in woon-zorgcentrum De Matenhof in Apeldoorn, waar op donderdag 20 december om 15.30 uur een kerstviering begon met medewerking van het Gelders Politie Mannenkoor onder leiding van dirigent Jan Hulshof en begeleidster Anna Seijmonsbergen.

Lees meer...

Zonnebloem concert 15 december 2018

Zonnebloem concert  Zutphen  Door: Frans Esselink

Een gure wind maakte dat de temperatuur op zaterdag 15 december onaangenaam aanvoelde. Dat belette ruim 270 mensen niet om op uitnodiging van De Zonnebloem naar de kerk “Het Lichtpunt” in Zutphen te komen. Het moderne kerkgebouw met veel glas en een opvallend rode koepel is in 1981 in gebruik genomen en biedt plaats aan meer dan 300 mensen.

Het Gelders Politie Mannenkoor verzorgde, samen met Gospelkoor Desire uit Arnhem en pianiste Ester van der Heij een kerstconcert voor de bezoekers, die met grote meerderheid ruim voor aanvang aanwezig waren.

Lees meer...

Mandala 6 mei 2018

Mandala         Door: Frans Esselink

Zondag 6 mei 2018.

Een schitterende voorjaarsdag. Een heldere blauwe hemel en een temperatuur van 26 graden. Onder die omstandigheden kwam het Gelders Politie Mannenkoor (GPM) rond 14.30 uur bijeen in woon-zorggroep Mandala in Apeldoorn, een modern appartementencomplex, dicht bij sportpark het Orderbos en een winkelcentrum.

Lees meer...

Optreden Koningsdag 2018

Optreden Koningsdag    Door: Frans Esselink

Koningsdag 2018. Om 10.00 uur in de ochtend kwamen de leden van het Gelders Politie Mannenkoor (GPM) op de parkeerplaats van de Koningin Wilhelmina school aan de Professor Röntgenstraat in Apeldoorn, om onder een matig zonnetje naar de muziektent in het Oranjepark te lopen.

Het GPM was op uitnodiging aanwezig in het Oranjepark om de opening van Koningsdag 2018 een muzikaal tintje te geven. De opening zou om 11.00 uur plaatsvinden en stond dit jaar onder andere in het teken van de Hulpactie voor Sint-Maarten. Ruim voor 11.00 uur stond het koor opgesteld in de muziektent.

Lees meer...

Uitvaart Jenny Kroon-Wijnbergen

Uitvaart Jenny Kroon-Wijnbergen          Door: Frans Esselink

 

Maandag 16 april was het Gelders Politie Mannenkoor (GPM-koor) in de Wilhelminakerk in Beemte Broekland om met enkele liederen het afscheid van Jenny Kroon-Wijnbergen bij te wonen.

Jenny, echtgenote van ons koorlid Peter Kroon, was nagenoeg altijd aanwezig als het koor een optreden had. Het was mede daarom een eer dat de koorleden haar de laatste eer mochten bewijzen door een kort optreden tijdens het afscheid.

Lees meer...

Inloggen

Fotoalbum