Verslagen optredens

Kersttour 2017

Kerstour 2017     Door: Frans Esselink 

“Ik hoop jullie nog eens weer te zien,” zei een mevrouw na een optreden van het Gelders Politie Mannenkoor in een woonzorgcentrum. “Ik ben 99 jaar,” voegde ze er aan toe.

Lees meer...

Optreden Mandala 25 september

Optreden Mandala                    Door: Roelof Oudman

In het ‘huis’ Mandala, waar onze trouwe leden Henk Kruiswijk en Fred Klijnhout wonen, traden we op maandag 25 september op voor een enthousiast publiek!

Lees meer...

Muziekfeest Klarenbeek 7 oktober

Muziekfeest Klarenbeek.     Door: Roelof Oudman
                   

Zaterdag 7 oktober was buiten wel een wat triestige dag, met zwaar bewolkte lucht en veel neerslag. Maar binnen in de sporthal van MFC de Pauw aan de Bosweg 14 in Klarenbeek gonsde het van de muziek.

Lees meer...

Optreden Randerode 25 april

Optreden Randerode                                Door: Frans Esselink.

Dinsdag 25 april 2017. De zon gaf de bosrijke omgeving een vriendelijk aanzien, maar de gure wind voelde koud aan. Voor de leden van het Gelders Politie Mannenkoor een goed moment om de warmte van woon- en zorginstelling Randerode in Apeldoorn op te zoeken.

Lees meer...

Onder de Peperbus

Zingen onder de Peperbus                           Door: Frans Esselink

 

Vanuit Apeldoorn, rijdend over de IJsselbrug op de A28, rijst de Peperbus boven de gebouwen van Zwolle uit. De vijfenzeventig meter hoge toren in het centrum van de stad geeft toegang tot de Basiliek van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming. Dat was de plaats waar de leden van het Gelders Politie Mannenkoor op 30 april 2017 deelnamen aan een samenzang (=link), die voor een deel was gebaseerd op de verjaardag van onze koning.

Lees meer...

Jaarafsluiting

Jaarafsluiting       Door: Frans Esselink

In het 25-jarige jubileumjaar 2016 van het Gelders Politie Mannenkoor werd als afsluiting in de week voor kerstmis op 22 december voor de 6e keer medewerking verleend aan de Play In in de grote kerk te Epe.

De in kerstsfeer gebrachte kerk was 4 dagen het decor voor optredens van verschillende koren. Het Gelders Politie Mannenkoor mocht op donderdag, de 3e dag van de Play In, aan het eind van de avond, voor een volle kerk, 6 kerstliederen ten gehore brengen. De bezoekers waren al in kerstsfeer en genoten zichtbaar van het optreden.

Lees meer...

Kersttour 2016

Kersttour 2016  Door: Frans Esselink

 

Zaterdag 17 december 2016. De natuur had geen rekening gehouden met het jaargetij. In een wat grauwe ochtend begon het Gelders Politie Mannenkoor aan de twintigste kersttour, om in vijf zorgcentra de kerstsfeer te brengen. Dit jaar was het een thuiswedstrijd in de vestigingsplaats Apeldoorn.

Om 09.15 uur werd het koor in woon-zorgcentrum “De Loohof” ontvangen met een kop koffie. In de in kerstsfeer gebrachte recreatieruimte werden 10 kerstliederen gezongen. Een groot deel van de ongeveer 40 toehoorders, die tijdens het optreden genoten van koffie met gebak, zong spontaan mee met bekende liederen als ‘Komt allen tezamen en Stille nacht’.

Lees meer...

Jub. concert 5 november '16

Jubileumconcert                                                    door: Frans Esselink

Een succesvolle avond. Dat was zaterdag 5 november 2016 de mening van de leden van het Gelders Politie Mannenkoor. Ook dirigent Jan Hulshof was tevreden.

Mooi, maar de reactie van de toehoorders was voor het koor de beloning voor de repetities, die hebben geleid tot een gedeeltelijk nieuw repertoire.

“Ik heb geweldig genoten,” zei een mevrouw. “Een schitterende avond,” was de reactie van een echtpaar.

Het gaat te ver om alle reacties te benoemen, maar wat een toehoorster mij vertelde wil ik hier toch weergeven: “Ik zing in een gemengd koor,” zei ze, terwijl ik na het concert even in de hal liep. “Met veel plezier en bewondering heb ik van jullie optreden genoten. Jullie hebben een enorm volume. Dat kwam bij het eerste nummer echt binnen.

Lees meer...

Afscheid Albertus (Bertus) van Eelen.

Afscheid Albertus (Bertus) van Eelen.         Door Frans Esselink

Hoewel wij wisten dat er geen beterschap meer mogelijk was, kwam het bericht van overlijden toch als een koude douche. Op vrijdag 18 maart is Bertus net na de middag op 75-jarige leeftijd overleden.

Op donderdag 24 maart was er, voorafgaand aan de begrafenis op begraafplaats ‘Norelbos’, een dankdienst voor het leven in de Regenboogkerk in Epe.

Lees meer...

Inloggen

Fotoalbum