Dirigent Jan Hulshof

Dirigent Gelders Politie Mannenkoor.

Jan Hulshof heeft zijn roots in het Limburgse liggen. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste muzieklessen. Later heeft hij voornamelijk als bas- tubaïst gemusiceerd in diverse orkesten. Hij maakte onder meer deel uit van de Arnhemse Politiekapel, de Big Band van de politie Gelderland Midden en het Nationaal Politie Orkest.

Daarnaast volgde Jan op jeugdige leeftijd een studie kerkorgelmuziek bij Albertus Ensing. In de jaren ‘60 volgde hij een studie koordirectie onder auspiciën van de Christelijke Zangersbond. Hij is gedurende 20 jaar als dirigent van diverse koren actief. Tevens begeleidt hij op orgel of piano diverse koren tijdens concerten.

Sinds mei 1999 is Jan dirigent van het Gelders Politie Mannenkoor. Onder zijn leiding heeft het koor een uitgebreid repertoire opgebouwd. Hierin heeft de lichte muziek haar plaats, naast het klassieke en het romantische repertoire. Jan heeft altijd een diepe toewijding getoond voor de ontwikkeling van de individuele zanger. Een interesse die resulteerde in het feit, dat menig koor onder zijn leiding bekend is geraakt met zijn koorklas. Hierbij wordt in kleine groepen aandacht besteed aan de fundamenten van het zingen.

Jan Hulshof is zijn carrière in 1965 begonnen bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee en na 6 jaar is hij overgegaan naar de gemeentepolitie. Na de reorganisatie heeft hij gewerkt bij de regiopolitie Gelderland Midden.