Het Logo

logo_gpm

Het Gelders Politie Mannenkoor

Het logo is ontworpen door de oud-secretaris van het Koor, Aldert Kollerie. Het herbergt het samengaan van leden van het oude koor van de Koninklijke Marechaussee met politiecollega's en de oprichting van een nieuw koor.

Dit gebeurde nadat het koor van de Koninklijke Marechausse werd opgeheven na het afschaffen van de opkomstplicht van dienstplichtige militairen.

Dit is verweven in het logo. De notenbalk begint met een normale zwarte noot, waarna er 3 zilveren noten (KMAR) volgen die weer overgaan in goud. Dit alles op de kleuren van beide uniformen, zwart en blauw. Het betreft in die volgorde het zwarte tuniek boven en de blauwe broek onder.

Daaronder staat het symbool van de Veluwe, het trotse en statige Edelhert in het midden van de contouren van de groene provincie.

De 3 letters spreken voor zich.