Mannenkoor brengt CD uit

front_cdHet Gelders Politie Mannenkoor heeft een CD uitgebracht. De CD bevat maar liefst 17 nummers, bij elkaar goed voor bijna 1 uur muziek. De CD kost € 5,00 exclusief verzendkosten ( € 3,00)

Op deze pagina staan alle nummers beschreven en kunt u een kort gedeelte van het nummer beluisteren.

Aan de onderzijde van deze pagina vindt u de mogelijkheid om de CD te bestellen.

Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken op IBAN-rekeningnr. NL06 INGB 0004 0221 14 ten name van penningmeester Gelders Politie Mannenkoor onder vermelding ''Aankoop CD".

Nadat het bedrag op de rekening staat krijgt u de CD toegestuurd.

Ave Verum Corpus
Korte eucharistische hymne uit de 14e eeuw, door verschillende componisten op muziek gezet. Deze versie is wel het meest bekend en gecomponeerd door W.A. Mozart

Vrede
De componist van dit prachtige en gedragen lied is niet bekend. Deze versie is door de dirigent bewerkt voor het koor. De tekst behoeft geen nadere toelichting. Het koor zingt dit lied bij vele gelegenheden.

Santo
Traditional, arrangement Rose W. Aas (Heilig mijn schuldig hart)

Panis Angelicus (Brood van Engelen)
Veelvuldig op muziek gezette hymne voor eucharistische vieringen. Verreweg de bekendste compositie is deze uitvoering, gecomponeerd door César Franck in 1872.

Deze versie is inmiddels uitgegroeid tot een 'evergreen' en door vele koren en solisten ten gehore gebracht.

I Need Thee Ev'ry Hour
Geestelijk lied gecomponeerd door Annie R. Hawks en Robert Lowry. Dit lied met bekende melodie wordt in kerkelijke kring veelal gezongen met de bekende tekst 'Elk uur, elk ogenblik, steun ik op U'.

Jacob's Ladder
Bekende Negro-Spiritual waarin Jacobs ladder bezongen en beklommen wordt als strijders voor de Heer. Het arrangement is van de bekende organist en koordirigent Sander van Marion.

Ave Maria
Vele composities zijn er gemaakt van het Ave Maria. Dit overbekende werk is door de bekende Franse componist Charles Gounod gecomponeerd naar het klavierwerk van het eerste deel, eerste prelude in C-groot van J.S.

Bach, voor sopraan solo, orgel, piano en orkest. Daniel Burton bewerkte dit overbekende muziekstuk voor harp en orgel.

Tibie Paiom
Dit Russische lied is gecomponeerd door één van de grootste componisten van de tijd in Rusland, Dimitry Bortniasky (1751). De musicus uit de Oekraïne schreef veel liturgische muziek voor de Russische Ontodoxe erediensten.

De bewerking van dit lied is gemaakt voor het koor door haar dirigent Jan Hulshof.

Soeliko
Russisch koorwerk. Het is een dicht op een kozakkenlied. Het behelst de zoektocht van een man naar het graf van zijn geliefde. Het koorwerk is gearrangeerd door S. Latychev.

Plovi
Een volkslied uit Dalmatië. Dit liefdeslied is gecomponeerd door Rado Simoniti.

The Day You Sang This Song
Dit lied is door D. Ravenal gecomponeerd als pianowerk 'Ode to Beethoven' en later bewerkt voor zowel gemengd koor als mannenkoor.

Die Moldau
De Moldau is een 440 kilometer lange rivier in Tsjechië. Over deze rivier is een beroemd klassiek symphonisch gedicht gecomponeerd door Bedrich Smetana (1824-1884). Het stuk beeldt de loop van de rivier uit en werd geschreven voor symphonie-orkest.

Anna Seijmonsbergen-Schermers (begeleidster) en Jan Hulshof (dirigent) bewerkten, speciaal voor deze CD, dit muziekstuk voor harp en orgel.

Old Black Joe
Amerikaanse folksong, omstreeks 1860 gecomponeerd door Stephen Foster, In het lied wordt over een zwarte slaaf in het zuiden van de Verenigde Staten gezongen.

New York, New York
Dit overbekend werk werd wereldberoemd door zanger en acteur Frank Sinatra (1915-1998). Het is voor koormuziek bewerkt door John Kander in een arrangement van Frans Kocx.

Die Juliska en Lass die Liebe Sonne Ein
Die Juliska stamt uit de operette Maske in Blau van Fred Raymond.

Het lied is bewerkt voor het koor door dirigent Jan Hulshof. Lass die Liebe Sonne Ein is een volkslied uit Karinthië en bewerkt door W. Hardenbol.

You Raise me Up
Dit is een populaire melodie, geschreven door Rolf Lovland. De muziek is afgeleid van een traditioneel Ierse melodie. Behalve veel uitgevoerd in Christelijke kringen met geestelijke tekst, is de melodie ook bekend geworden in de popwereld. Het werd onder andere gezongen door Wesley Klein, winnaar van Popstart 2010.

Op deze CD is het werk uitgevoerd door Anna Seijmonsbergen-Schermers (harp) en Jan Hulshof (piano).

One Hand, One Heart
Dit is een van de liederen uit de beroemde musical 'West Side Story' van de eveneens beroemde componist en dirigent Leonard Bernstein. De musical ging in 1957 in première op Broadway. Het arrangement voor mannenkoor is van Frans Kocx.

cd_front

Klik hier om uw bestelling plaatsen