CD Mannenkoor

Het Gelders Politie Mannenkoor heeft een CD uitgebracht. De CD bevat maar liefst 17 nummers, bij elkaar goed voor bijna 1 uur muziek. De CD kost slechts € 5,- exclusief verzendkosten ( € 3,95).
Lees verder en beluister delen van de CD.

Concert Treebeek 19 januari 2019

Concert Treebeek:   Door Frans Esselink

 Zaterdag 19 januari 2019. Om 09.00 uur was het koud, maar de aangename temperatuur in de Happy bus beloofde een goede reis naar Limburg om in de avond medewerking te verlenen aan het jubileumconcert van de Christelijke harmonie De Bazuin in Treebeek.

 

Tegen halftien reed de bus met de koorleden en partners weg van de parkeerplaats van het regiobureau in Apeldoorn. Voor dirigent Jan Hulshof was het haast een thuisoptreden. Een groot deel van zijn familie woont in Treebeek en omgeving. Hij werd deze dag zeventig jaar en de koorleden zongen hem aan het begin van de reis toe. In een vrolijk zonnetje werd na een uurtje gestopt bij een Van der Valk restaurant in Cuijk. Er was geprobeerd een afspraak te maken over de koffie die door de penningmeester betaald zou worden. Men kwam er niet uit en er werd besloten om ieder koorlid en de meegekomen partners vijf euro te geven. Zo kon men de koffie zelf afrekenen. Overigens was dit bij mijn weten de eerste keer dat de penningmeester spontaan geld uitdeelde.

Het leek erop dat men in het restaurant niet op een groep gerekend had. Een serveerster vroeg hoe het ging met de betaling en nadat haar was verteld dat iedereen apart afrekende nam ze niet al te enthousiast de bestelling op. Het duurde vrij lang voor iedereen een consumptie had en ik besloot alvast af te rekenen om te voorkomen dat even later iedereen tegelijk wilde betalen.

‘Ik wil vier kopjes koffie afrekenen,’ zei ik tegen een dame achter de balie.

‘Dat kan niet,’ zei ze. ‘Er is gezegd dat iedereen apart afrekent en ik heb elk kopje apart aangeslagen.’

‘Ik reken ook apart vier kopjes koffie af,’ zei ik nadat ik had gewezen voor welke tafel.

Zuchtend pakte ze een notitieblokje, zette vier keer het bedrag voor de koffie onder elkaar en telde de bedragen op. Nadat ik had betaald kwamen andere koorleden afrekenen en stond er al snel een rij. Na dit oponthoud bracht chauffeur Leen het koor veilig naar Valkenburg, waar in hotel De Schaepkens van St Fyt de kamers werden toegewezen en kon worden aangeschoven voor een uitgebreid warm/koud lunchbuffet.

Om even de benen te strekken konden de koorleden twee uurtjes het centrum van Valkenburg bekijken. Tegen vijf uur in de middag was het koor in de Opstandingskerk in Treebeek om samen met De Bazuin te oefenen. Dat viel even tegen. Door het geluid van het orkest hoorden de koorleden hun eigen stem niet, maar onder bezielende leiding van dirigent Jos Kuipers wisten de partijen elkaar te vinden. Na het inzingen stond voor het koor en de muzikanten een uitgebreide brood- en vlaaienmaaltijd klaar.

Ik sprak een nichtje van onze dirigent.

‘Leuk dat je oom hier is op zijn verjaardag,’ zei ik.
‘Het is lang geleden dat ik op een verjaardag van ome Jan ben geweest,’ zei ze. ‘Ik zie hem maar een keer per jaar op de jaarlijkse familiedag. Vandaag zijn hier dertien familieleden en nog een aantal bekenden.’

Natuurlijk, het is het begin van het jubileumjaar van De Bazuin, maar je zou haast denken dat Jan Hulshof dit feestje had georganiseerd om de verjaardag met zijn familie te vieren.

Om precies halfacht opende het orkest voor een nagenoeg volle kerk met “Time”, een overweldigend begin van een muzikale avond. Hierna werd de avond officieel geopend door Monique Niemeijer. Na “Noah ’s Ark”, was het tijd voor het Gelders Politie Mannenkoor om te openen. Dirigent Jan Hulshof kondigde aan dat hij buiten het programma om met het Gelders volkslied “Ons Gelderland” wilde beginnen en dat het koor tijdens een eerder optreden in Limburg het Limburgs volkslied had gezongen en dat sommige Limburgers daarbij gingen staan. ‘Wij zullen dat lied nu weer zingen,’ zei hij, ‘en ik nodig u uit om mee te zingen.’

Het koor zette, onder pianobegeleiding door Anna Seijmonsbergen, in met “Ons Gelderland” en enkele toehoorders gingen aarzelend staan. Toen na het eerste couplet werd overgegaan naar het Limburgs volkslied “Limburg mijn vaderland” ging iedereen staan en werd uit volle borst meegezongen.

Heerlijk om dit als koor te beleven.

Na het volkslied ging het koor verder met “Norma, Hallelujah en La Vergine Degli Angeli.”
Afwisselend werd de avond gevuld met optredens van De Bazuin en het Gelders Politie Mannenkoor. Er was geen pauze gepland, maar voor Danielle van der Niet het programma van het Jubileumjaar uitlegde, werd “Finlandia” onder begeleiding van De Bazuin gezongen. Een goede combinatie, want de reacties van de toehoorders waren overweldigend.

De optredens gingen verder en voor het slot werd ingezet memoreerde voorzitter Gerrit Hulshof het ontstaan van De Bazuin. ‘Ook na negentig jaar spelen verschillende nazaten van de oprichters in het orkest,’ zei hij. Verder bedankte hij alle medewerkers voor hun belangeloze inzet.

De voorzitter van het Gelders Politie Mannenkoor, Rijk van Ark, bood een herinneringsbeeldje aan, bestaande uit een muzieknoot.

Onder leiding van dirigent Jos Kuipers en begeleid door het orkest, werd de “Exodus Song” gezongen en tot slot, onder leiding van Jan Hulshof het “King All Glorious.”

De laatste tonen klonken nog na toen alle aanwezigen staand langdurig applaudisseerden. De toehoorders hadden kennelijk op een toegift gerekend, maar daar was niet in voorzien. Toen het koor aanstalten maakte om van het podium af te gaan begon de kerk aarzelend leeg te stromen.

De reacties op het gezamenlijke optreden waren uiteenlopend van onder andere: Een geweldige avond - bijzonder die afwisseling – moeten jullie vaker doen – kippenvel momenten – enorm genoten. Diezelfde avond waren positieve reacties te lezen op faceboek.

Het Gelders Politie Mannenkoor heeft een fantastisch optreden beleefd. Geweldig om samen met De Bazuin muziek te maken. Vooral ook hebben wij genoten van dirigent Jos Kuipers. Het lijkt of het lichaam van de man uit muziek bestaat, vanuit de tenen wist hij de orkestleden en de koorleden te motiveren om ook de gezamenlijke nummers goed te vertolken.

Ook dirigent Jan Hulshof wist in het slotnummer “King All Glorious” Het orkest en het koor goed samen te brengen.

Hulde ook voor de organisatie, die het Gelders Politie Mannenkoor gastvrij ontving en zorgde voor een heerlijke maaltijd en een gezellig samenzijn na afloop van het concert.

Na een nacht in hotel De Schaepkens van St Fyt bracht de Happy bus de koorleden naar Maastricht, waar tijdens een rondvaart op een boot van rederij Stiphout van een heerlijke lunch werd genoten. Na de ontscheping bracht de bus het koor weer naar Apeldoorn. Dirigent Jan Hulshof was tevreden (zijn verjaardag was groots gevierd). Alle koorleden en hun partners waren het erover eens dat het een zeer geslaagd weekeind is geweest.

Inloggen

Fotoalbum