Play In 2017

Play In Epe 2017                     Door: Frans Esselink

Zingen activeert grote, deels overlappende, netwerken in de hersenen. Aldus Dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie. Op vrijdagavond 22 december werd daar in de Grote kerk in Epe hard aan gewerkt.

Een wat mistige avond zorgde voor een winterse sfeer in het dorp Epe. De in kerstverlichting gehulde straten lagen er wat verlaten bij. Dat was anders rond de Grote kerk. Tussen de geopende deuren stond een grote groep mensen, waardoor men met enige moeite naar binnen kon.

Op zaterdag 16 december ging de 30e editie van de Play In, georganiseerd door ondernemersvereniging Epe, van start. Vier dagen waarin mensen de inloopconcerten konden bezoeken om te genieten van optredens van verschillende koren, orkesten en vertellers uit de regio.

Vrijdag 22 december om 20.30 uur sloot het Gelders Politie Mannenkoor de Play In af voor een overvolle kerk. Alle zitplaatsen waren bezet en langs de zijkanten stond het vol bezoekers. Onder leiding van dirigent Jan Hulshof, met aan de piano Anna Seijmonsbergen, opende het koor met “Joy to the World”, een krachtig gezongen kerstlied dat, mede door de goede akoestiek in de kerk, ook voor de mensen die buiten tussen de openstaande deuren stonden goed hoorbaar was.

Na nog eens vier nummers sloot het koor, onder orgelbegeleiding van Ane Mulder, af met “King All Glorious”, waarin Ab Leppers de solo zong.

Voor de kerk leegstroomde was de samenzang een van de hoogtepunten van de avond. Prachtig om vanaf het podium te zien hoe door nagenoeg alle kerkbezoekers uit volle borst werd meegezongen. Dr. Erik Scherder kan tevreden zijn.

Tenslotte werd de 30e editie van de Play In door “Midwienterhoornbloazers” uitgeblazen.

Het kerstfeest kan beginnen.