CD Mannenkoor

Het Gelders Politie Mannenkoor heeft een CD uitgebracht. De CD bevat maar liefst 17 nummers, bij elkaar goed voor bijna 1 uur muziek. De CD kost slechts € 5,- exclusief verzendkosten ( € 3,95).
Lees verder en beluister delen van de CD.

Uncategorised

Concert Treebeek 19 januari 2019

Concert Treebeek:   Door Frans Esselink

 Zaterdag 19 januari 2019. Om 09.00 uur was het koud, maar de aangename temperatuur in de Happy bus beloofde een goede reis naar Limburg om in de avond medewerking te verlenen aan het jubileumconcert van de Christelijke harmonie De Bazuin in Treebeek.

Lees meer...

Play In 2017

Play In Epe 2017                     Door: Frans Esselink

Zingen activeert grote, deels overlappende, netwerken in de hersenen. Aldus Dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie. Op vrijdagavond 22 december werd daar in de Grote kerk in Epe hard aan gewerkt.

Een wat mistige avond zorgde voor een winterse sfeer in het dorp Epe. De in kerstverlichting gehulde straten lagen er wat verlaten bij. Dat was anders rond de Grote kerk. Tussen de geopende deuren stond een grote groep mensen, waardoor men met enige moeite naar binnen kon.

Op zaterdag 16 december ging de 30e editie van de Play In, georganiseerd door ondernemersvereniging Epe, van start. Vier dagen waarin mensen de inloopconcerten konden bezoeken om te genieten van optredens van verschillende koren, orkesten en vertellers uit de regio.

Vrijdag 22 december om 20.30 uur sloot het Gelders Politie Mannenkoor de Play In af voor een overvolle kerk. Alle zitplaatsen waren bezet en langs de zijkanten stond het vol bezoekers. Onder leiding van dirigent Jan Hulshof, met aan de piano Anna Seijmonsbergen, opende het koor met “Joy to the World”, een krachtig gezongen kerstlied dat, mede door de goede akoestiek in de kerk, ook voor de mensen die buiten tussen de openstaande deuren stonden goed hoorbaar was.

Na nog eens vier nummers sloot het koor, onder orgelbegeleiding van Ane Mulder, af met “King All Glorious”, waarin Ab Leppers de solo zong.

Voor de kerk leegstroomde was de samenzang een van de hoogtepunten van de avond. Prachtig om vanaf het podium te zien hoe door nagenoeg alle kerkbezoekers uit volle borst werd meegezongen. Dr. Erik Scherder kan tevreden zijn.

Tenslotte werd de 30e editie van de Play In door “Midwienterhoornbloazers” uitgeblazen.

Het kerstfeest kan beginnen.    

Optreden St. Marie

Sainte Marie                             Door: Frans Esselink

Apeldoorn, 13-11-2017

Vanavond heeft het Gelders Politie Mannenkoor een gezellig optreden verzorgd in het Woonzorgcentrum Sainte Marie.

Met een collega reed ik mee naar het woonzorgcentrum. Om 19.00 uur zette hij de auto op een parkeerplaats achter het gebouw en kwamen wij voor een dichte deur te staan. Een vriendelijke mevrouw kwam juist uit de lift en liet ons binnen.

Lees meer...

Hanzeheerd Brinkhoven

Hanzeheerd Brinkhoven                 Door: Frans Esselink
 

Gisteravond, maandag 30 oktober, om 22.45 uur op NPO 1 gekeken naar Hendrik Groen. Een serie naar het gelijknamige dagboek over een bewoner in een woon- zorgcentrum. Een directrice die de regels aanpast zoals het haar uitkomt en personeel dat streng toeziet op de naleving van die regels.

Lees meer...

Op de valreep

Door: Frans Esselink

Het was een jaar met weinig optredens. Verzorgingshuizen hebben onvoldoende geld om voor de bewoners iets extra’s te doen. Toch kreeg het GPM in de laatste helft van dit jaar drie optredens achter elkaar.

Lees meer...

Zingen is: mensen aanraken met je geluk

Spreuk van Vera Coomans

Uniforms in concert

******

Inloggen

Fotoalbum