Concert in de 'Klaarbeek'

Concert in de “Klaarbeek” te Epe.  Door: Cor Dalhuisen

Op onze reguliere repetitieavond werd een concert gepland op maandag 12 oktober 2015 in het verzorgingscentrum “De Klaarbeek” te Epe. De leden werd verzocht om aanwezig te zijn om 19.10 uur, hetgeen door allen ruimschoots werd gehaald. Het concert zou aanvangen om 19.30 uur.

Een aantal jaren geleden waren we daar ook te gast, echter destijds in het oude gebouw, dat helemaal is afgebroken en plaats heeft gemaakt voor een geheel nieuw onderkomen. Voor de liefhebber was er tevoren gelegenheid een kop koffie te nuttigen. Tijdens deze sessie kwam Henk Kruiswijk met welbekende luider stem aankondigen dat ons aller Ab Leppers, inmiddels onderweg naar Epe, opa was geworden, wat uiteraard de nodige felicitaties opleverde.  Hij was echter niet de enige feestneus. Onze koormeester Dinant bleek een dag tevoren te zijn verjaard. Ook voor hem de nodige gelukwensen. Ondanks dat hij deze avond geen rol behoefde te vervullen voor ons koor, gaf Ane Mulder ook “acte de présence”, wat zeer op prijs werd gesteld. Onze voorzitter Rijk gaf nog even wat mededelingen door.

Keurig op tijd werden we opgesteld voor de “afmars” naar de optredensruimte.  De zaal was behoorlijk (eigenlijk vol) gevuld. Mevrouw Thea van der Horst heette ons van harte welkom en wenste ons en het publiek een fijne avond toe. Onze koormeester Dinant gaf een korte uitleg over het koor en kondigde achtereenvolgens  de te zingen liederen aan.

Geopend werd met Zum Sanctus, daarna I’ll wish I had given him more, La Vergine Degli Angeli, I need Thee every hour, Vrede, Norma, Panis Angelicus, Tibie Paiom, Jacobs’ ladder  en Plovi. Het leeuwendeel van het solistisch optreden  werd, zoals min of meer te doen gebruikelijk, ingevuld door onze 1e tenor Ab Leppers. Ook nu weer zong hij de sterren van de hemel. Erg knap. Ook leverden in deze sessie Kees v/d Brink, Ed Dijkgraaf, Joop Egeter en Cor Dalhuisen hun bijdragen. Opvallend was de bewogenheid van het publiek. Diverse keren hebben we in soortgelijke situaties te maken gehad met toch wel wat rumoer in de zaal, wat nu totaal niet aan de orde was. Een pauze om even de kelen te smeren werd aangekondigd.

Na deze korte pauze, waarin door ons gebruik kon worden gemaakt van allerlei frisdranken, werd ons programma voortgezet met Nocoj pa oh nocoj, Bolen mi lezi, Kaljinka (door dirigent Jan werd het publiek duidelijk bij dit lied betrokken), Home on the Range, New York New York, Love me Tender, Funiculi Funicula. Die Juliska en Lass die liebe Sonne ein.

Tot slot werd met volle overgave, zij het met wat twijfels over de al dan niet  originele inzet, met het 'Ritters Abschied' het concert afgesloten. Rest mij en ik weet zeker dat ik dat namens alle leden doe, nog de warme complimenten te richten aan Anna  (ook aan Jan uiteraard), die op voortreffelijke en steeds weer verrassende wijze invulling geeft aan haar begeleiding op de piano.

Mevrouw Thea van der Horst bedankte ons koor en hierna kon een ieder “zijns weegs” gaan. In de wandelgangen werd nog een aantal waarderingen (positief) door de toehoorders uitgesproken.

Met vr.gr.

Cor Dalhuisen.