Overlijden koorlid Fred Klijnhout

Overlijden koorlid                           Door Frans Esselink

De leden van het Gelders Politie Mannenkoor blijven al van begin maart thuis. Het was daarom best schokkend om te horen dat ons koorlid Fred Klijnhout op 13 mei is overleden. Niet aan de corona, maar een ‘gewone’ longontsteking is hem fataal geworden. Fred is vanaf 2000 een gewaardeerd koorlid. Ondanks problemen met zijn voet, waardoor hij al tijden moeilijk liep, kwam hij trouw naar elke oefenavond en was hij bij optredens nagenoeg altijd van de partij.

Op dinsdag 19 mei 2020 is hij naar het crematorium Heidehof in Ugchelen gebracht. Helaas konden de koorleden daarbij niet aanwezig zijn. Voor Fred geen collega’s die zijn kist dragen en geen erehaag. Bij de sobere plechtigheid konden slechts drie koorleden namens het koor afscheid nemen, bestaande uit de voorzitter van het koor, Rijk van Ark, koormeester Dinant de Vries en Henk Noordman, vriend en medekoorlid die veel voor Fred heeft betekend. Namens het koor hebben zij ieder een rode roos bij de kist gelegd. Na een korte plechtigheid, waarin Freds dochter een overzicht gaf van zijn leven, konden de ongeveer twintig bezoekers afscheid nemen, waarna iedereen buiten van een tafel koffie kon nemen. Het koor kent Fred als een eenvoudige rustige man, die nooit op de voorgrond trad. De nu noodzakelijke eenvoud bij zijn uitvaart past helemaal bij hem. Fred blijft in onze gedachten.