CD Mannenkoor

Het Gelders Politie Mannenkoor heeft een CD uitgebracht. De CD bevat maar liefst 17 nummers, bij elkaar goed voor bijna 1 uur muziek. De CD kost slechts € 5,- exclusief verzendkosten ( € 3,95).
Lees verder en beluister delen van de CD.

Voorjaarsconcert 18 mei 2019

Concert Putten  door: Frans Esselink 

De Gereformeerde Kerk in het Veluwse dorp Putten was op zaterdag 18 mei 2019 het decor voor optredens van twee totaal verschillende koren. Op uitnodiging van het Puttens kleinkoor Cantiamo trad het Gelders Politie Mannenkoor uit Apeldoorn, afwisselend met kleinkoor Cantiamo op. Voor beide koren een herhaling van een voorjaarsconcert op 6 april, waar de koren in Epe een optreden verzorgden.

 

Om precies acht uur traden beide koren aan en na een welkomstwoord van Cantiamo voorzitter, Tjitske van der Kolk, openden zij gezamenlijk de avond met “One hand one heart” van Leonard Bernstein. Hierbij werd de begeleiding op de harp verzorgd door de vaste begeleidster van het Gelders Politie Mannenkoor, Anna Seijmonsbergen-Schermers. Dirigent Jan Hulshof zorgde voor de juiste afstemming van de koren.

Het Gelders Politie Mannenkoor zong vervolgens vijf nummers, waaronder “Panis Angelicus” van César Franken, waarin de solopartij van Ab Leppers voor kippenvel zorgde, en “Hallelujah” van Leonard Cohen. Anna Seijmonsbergen begeleidde het koor hierbij op de harp. Hierna werd gewisseld van koren en liet Cantiamo horen dat zij, onder leiding van dirigent Hetty van Beek, zonder muzikale begeleiding zeven nummers, waaronder “Come again” van John Dowland en “Ave Verum Corpus” van William Byrd, zuiver konden uitvoeren.

Het programma kende geen pauze, maar een instrumentaal intermezzo op harp van Anna Seijmonsbergen-Schermers maakte dat ook overbodig. Zij speelde “Le cygne/de zwaan” (carnaval des animaux van C. Saint Saëns)”en “All I ask of You” (Phantom of the Opera).

Tijd voor het tweede optreden van het Gelders Politie Mannenkoor. Anna Seijmonsbergen-Schermers ruilde de harp in voor de piano en begeleidde het koor bij zeven nummers, waaronder “Love me tender” van Elvis Presley, “My old Kentucky home” van Stephen Foster en “Stay wiht me till the morning” van Vicky Brown. In een aantal liederen traden verschillende solisten op.

Opnieuw een muzikaal intermezzo van Anna Seijmonsbergen-Schermers op harp. “Scherzetto” van Jacques Ibert en “Sent in the clown” (musical A little night music).

Het tweede blok van kleinkoor Cantiamo begon met “Flow water” van Damien Kehoe. Zij zongen zes nummers en nodigden de Surinaamse collega van het Gelders Politie Mannenkoor, Eus A-kum, uit om mee te zingen met het voor hem bekende Surinaamse lied “Wanaisa” en zij sloten af met “Touridon” van Pierre Atteignant.

De voorzitter van Cantiamo, Tjitske van der Kolk, bedankte de aanwezigen dat ze ondanks het songfestival dat deze avond werd uitgezonden toch waren komen luisteren. Ze reikte bloemen uit aan de dirigenten, de muzikaal begeleidster en aan de verzorging. Het stond niet in het programma, maar beide koren zongen “An Irish blessing” als toegift.

Tijdens het staande applaus verlieten de koren het podium, om met de toehoorders in de ontmoetingsruimte onder het genot van een gratis drankje na te praten. Veel bezoekers gaven aan te hebben genoten van het contrast tussen beide koren en van het harpspel.

Als lid van het Gelder Politie Mannenkoor heb ik ook genoten van de optredens van Cantiamo. De koorleden straalden plezier uit en de gekozen licht klassieke liederen vanaf de middeleeuwen tot heden werden a-capella zeer zuiver gezongen. Wij waren om vier uur in de middag aanwezig en werden gastvrij opgewacht met koffie en koek. Na een korte repetitie in de kerk was gezorgd voor heerlijke soep en broodjes en konden wij gezellig bijpraten met de koorleden van Cantiamo.

Voor het Gelders Politie Mannenkoor was dit het laatste optreden voor de zomervakantie. Ik vond het een geslaagde avond en wens de koorleden een goede vakantie toe.  

 

Inloggen

Fotoalbum